Az első szempont a növény helyének felmérése. Milyen fény és hőmérsékleti viszonyok vannak, mekkora hely áll rendelkezésre? Fényre a fotoszíntézishez a tápanyagok felhasználásához minden növénynek szüksége van.  Léteznek kifejezetten fényigényes, félárnyékot kedvelő vagy fényszegény helyet is elviselő növények.

Méretük szerint is kiválaszthatjuk növényeinket. Vannak alacsony növekedésüek és olyanok is melyeket metszéssel alakíthatunk a kívánt méretre. A jól tartott növények idővel megnőnek, ezért célszerű alakításukat rendszeresen elvégezni.

Egy növény kiválasztásánál érdemes megismerni az eredeti előfordulási helyét. Az ott lévő fényviszonyok, hőmérsékleti hatások, csapadékmennyiség határozzák meg az adott növény alapvető igényeit. Ezeket zárt térben nehéz reprodukálni, de egy kis odafigyeléssel hasonló körülményeket tudunk biztosítani számukra.

Blogunkban bemutatjuk a leggyakoribb szobanövényeket, tanácsokat adunk gondozásukhoz, design növénytartókat ajánlunk a beültetésekhez, hogy kedvet csináljunk a növénydekorációkhoz.

Pentz Balázs
Cégvezető