A zöldfalak olyan függőleges felületek melyeket növények nőnek be. A zöldfalak lehetnek természetesek, valamint építettek. Az épített zöldfalak jellemzője, hogy a növények gyökérzete a termőtalajjal nincs közvetlen kapcsolatban, míg a természetes növényfalak esetében igen.

Az épített zöldfalak jellegzetessége, hogy a növényeket egy szerkezeti egység segítségével rögzítik a falhoz, a tápanyagot pedig egy speciális függőleges talapzatból nyerik. A növényfalak változatos növénykínálatból épülnek fel. A falat az összeválogatott növények és a fal szerkezete alkotják.

Saját fejlesztésű mobil zöldfalunkba különböző méregtelenítő növényeket ültetünk, ezáltal a dekoráción kívül egy természetes légtisztító rendszert is létrehozunk a belső terekbe. Ez a Zöldlevegő program, melynek keretein belül olyan növénydekorációkat hozunk létre szakképzett munkatársaink segítségével, melyek aktívan részt vesznek a levegő káros anyag tartalmának csökkentésében.

Az általunk felhasznált növények képesek lebontani a levegőben található diklór-benzol, etil-benzol, trimetil-benzol, formaldehid, triklór-etilén, xilol, szén-dioxid egy részét, ezáltal egészségesebb irodai munkakörnyezetet teremtenek.

Milyen előnyei vannak a zöldfalnak?

  • Esztétikusak, különleges megjelenést kölcsönöznek a térnek.
  • A nélkül vehetjük körül magunkat dekoratív növényekkel, hogy a helyiség alapterületét jelentősen csökkentenénk.
  • A növények jelenléte bizonyítottan javítja kedélyállapotunkat, segít a bennünket érő stressz hatásainak csökkentésében.
  • A növények a fotoszintézis melléktermékeként előállított oxigén segítségével, a levegő minőségét is jelentősen javítják.

Pentz Balázs
Cégvezető